Recepty > kuře > kuřecí maso a rýže na kari s cibulkou a rozinkami
Potřebné suroviny:
120 g kuřecího masa, 2 lžičky sýru gervais, 2 lžičky hořčice (nemusí být), pórek (nemusí být), trocha mléka, cibuli, 60 g rýže za syrova, hrst rozinek, kari koření, sůl
Postup přípravy:
Rýži uvaříme dle návodu. Na pánvi si dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které přidáme uvařenou rýži, kari koření a rozinky předem spařené ve vodě, osolíme. Dále zvlášť na pánvi orestujeme na kousky nakrájené, osolené kuřecí maso, podlijeme vodou a necháme dusit dokud nezměkne. Po vyvaření vody přidáme trošku mléka, sýr gervais, kari koření, hořčici a můžeme i pórek. Chvilku promícháváme na pánvi, až vznikne omáčka. Hotovou rýži s masem promícháme dohromady nebo podáváme zvlášť.
Další jídla:
Kuře na víně povaříme.
Drůbeží játrová paštika na kterou položíme lžíci másla.
Kuřecí maso na kari s rýží jako přílohou.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem.
Plněná hovězí roláda s rýží.
Pečené kuře na bílém víně necháme prohřát.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Kuřecí plátky s cuketou
Recept na přípravu jídla kuřecí maso a rýže na kari s cibulkou a rozinkami.