Recepty > kuře > kuřecí maso s kapií
Potřebné suroviny:
250 g kuřecího masa bez kostí
2 lžičky solamylu
1 vejce
50 g sterilované kapie
2 cibule
1 stroužek česneku
3 lžíce oleje
sůl
mletý zázvor
1/2 dl bílého vína
1 lžička sójové omáčky
cukr
Postup přípravy:
Maso nakrájíme přes vlákno na nudličky, přidáme zázvor, rozšlehané vejce, solamyl, lžíci vody a vše důkladně promícháme. Necháme v chladnu minimálně hodinu odležet. Kapii nakrájíme na nudličky, cibuli na tenká půlkolečka, rozetřeme česnek. Maso dáme na rozpálený olej, za stálého míchání smažíme asi 2 minuty. Přidáme cibuli, smažíme minutu, přidáme česnek, kapii, sójovou omáčku, cukr, zalijeme vínem a dusíme minutu.
Další jídla:
Brokolice v sýrové omáčce chutná s těstovinami.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Obalované kuřecí kousky na paprice usmažíme.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kachní stehna se zelím pečeme při teplotě 200 °C 1,5 hodiny.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Omáčka na špagety se šunkou a žampiony rozmixujeme se žloutky.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Smetanová koprová omáčka se žloutkem.
Cuketa v sýrovém těstíčku podáváme s bramborem a jogurtovým dresinkem.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Recept na kuřecí kousky s ananasem
Recept na přípravu jídla kuřecí maso s kapií přináší na talíř inspiraci.