Recepty > kuře > kuřecí maso v sezamu, domácí hranolky a majonéza
Potřebné suroviny:
4 kuřecí plátky, 150 g sezamových semínek, bílý jogurt, 2 lžičky hořčice, sůl, pepř, Majonéza: 1 vaječný žloutek, 75 ml oleje, 1 lžička hořčice, 2 lžičky cukru moučka, několik kapek citronové šťávy, sůl
Hranolky: brambory, sůl
Postup přípravy:
Nejdříve smícháme jogurt s hořčicí a pepřem, vložíme do něj kuřecí plátky a dáme do lednice. Oškrábeme si brambory, které nakrájíme na hranolky a dáme do studené vody odmočit od škrobu na 20 minut. Mezitím si připravíme majonézu. Do úzké nádoby dáme žloutek, olej, špetku soli, cukr, hořčici a citronovou šťávu a mixujeme přibližně 30 sekund, pak začneme mixér lehce nadzvedávat a ještě směs domixujeme. Necháme v ledničce zchladit. Hranolky vyskládáme na plech s pečícím papírem (bez oleje) a necháme péct při 180 °C asi hodinu. Těsně před podáváním hranolky osolíme. Maso vyjmeme z marinády, okapeme z ní přebytečnou marinádu a osolíme. Obalujeme v sezamových semínkách a dáme na plech s pečícím papírem, který můžeme lehce potřít olejem, aby se maso nepřilepilo. Pečeme 50-60 minut dozlatova. Při pečení maso neobracíme.
Další jídla:
Kuře na paprice s mlékem procedíme přes jemný cedník.
Halušky se zelím a uzeným masem chvíli prohřejeme.
Játrová omáčka s rýží jako s přílohou.
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Domácí majonéza z vejce a oleje.
Treska s rajčaty přelitá vzniklou šťávou.
Bavorská svíčková s brusinkami.
Kuřecí špíz s hranolkami a zeleninovým salátem.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Rychlé karbanátky smažíme na rozpáleném oleji.
Kuřecí řízky v jogurtu na rozehřátém oleji usmažíme.
Kuřecí ragú
Recept, podle kterého je hračka připravit kuřecí maso v sezamu, domácí hranolky a majonéza.