Recepty

Recepty > kuře > kuřecí na jehle s játry a jablky

Kuřecí na jehle s játry a jablky

Potřebné suroviny:

300 g vykostěného kuřecího masa, 200 g drůbežích jater, 50-100 g slaniny, 3 jablka, 2 střední cibule, pepř, kari koření, olej, sůlm, 4 jehlice

Postup přípravy:

Kuřecí maso nakrájíme na větší ploché kousky, které před další úpravou zlehka naklepeme. Maso vložíme do misky, posypeme pepřem, solí a kari kořením a promícháme se lžicí oleje. Necháme hodinu odležet. Játra krájíme až před úpravou na menší kousky než maso. Jehly, na které maso napichujeme, předem potřeme olejem, aby se z nich maso i játra po úpravě snadno sejmulo. Všechny součásti předem připravené rozdělíme na čtyři díly (máme čtyři jehlice). Na jehlice pak střídavě napichujeme kuřecí maso, plátek cibule, játra, čtvrtku omytého jablka bez jádřince, ale se slupkou, plátek slaniny apod. Takto připravenou jehlu vložíme do grilu, který jsme nechali také asi 5 minut předehřát. Během úpravy otáčíme, aby se všechny části napíchané na jehle stejnoměrně opekly. Játra osolíme po dohotovení, před podáním. Podáváme obložené sterilovanou nebo čerstvou zeleninou a brambory.

Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Sýrový závin z listového těsta k čaji.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Marinované kuře s bramborem.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Irský hrnec podlitý vývarem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Smažené kuřecí placičky necháme okapat na ubrousku.
Smažené kuřecí nudličky v sýrovém těstíčku

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuřecí na jehle s játry a jablky přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.