Recepty

Recepty > omáčky > kuřecí perkelt na smetaně

Kuřecí perkelt na smetaně

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kuře, 50 g másla, 1 menší cibule, 1 dl smetany, 40 g hladké mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletá paprika, sůl

Jak připravit tento recept:

Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vmícháme mletou papriku, přidáme na porce nakrájené, osolené kuře a trochu vody a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky, zředíme vodou, dobře rozšleháme a za častého míchání povaříme. Do omáčky přidáme rajčatový protlak, smetanu, přivedeme k varu, procedíme na porce kuřat, přisolíme a pomalu prohřejeme.

Další recepty:
Černá omáčka s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.
Mrkvový perkelt z koleček mrkve.
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Hovězí guláš z kližky dochutíme majoránkou.
Chilli con carne bez masa podáváme s rýží nebo pečivem.
Perkelt z hovězího masa posypte chilli papričkou.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Polévka z hovězího masa

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje kuřecí perkelt na smetaně a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.