Recepty > omáčky > kuřecí perkelt s haluškami
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 porcí: celé kuře, tolik cibule kolik masa, sladká paprika, pepř, pálivá feferonka, sádlo, 1 kg hrubé mouky, voda, sůl, vejce
Jak připravit tento recept:
Halušky: Hrubou mouku smíchám s dvěmi vejci, dvěma deci vody a špetkou soli. Zadělám tužší těsto. Mezi tím dám vařit dva litry osolené vody, kterou přivedu do varu a přes struhadlo s většími oky protláčím těsto do hrnce (voda musí vařit). Po chvilce vyndám (když je haluška uvařená, ne rozvařená). A takto pokračuji, až připravím halušky ze všeho těsta
Perkelt: Kuře umeju rozštvrtím, osolím. Do velkého hrnce si dám štvrt kostky sádla a zpěním si na něm cibuli - kolik masa, tolik cibule. Jak bude cibule do zlatova opečena, vložím kousky kuřete, přidám mletou papriku sladkou i pálivou, podliji a vařím, dokud kuře není měkké. Přidám pepř a nakonec rajský protlak a nechám ještě chvilku vařit a trochu zahustím moukou.
Kuřecí perkelt s haluškami podávám ještě teplý.
Další recepty:
Mrkvový perkelt z koleček mrkve.
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Černá omáčka s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Hovězí guláš z kližky dochutíme majoránkou.
Chilli con carne bez masa podáváme s rýží nebo pečivem.
Kuřecí perkelt po maďarsku dochutíme a krátce povaříme.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Polévka z hovězího masa
Dozvíte se zde, jak se připravuje kuřecí perkelt s haluškami a recept na přípravu.