Recepty > omáčky > kuřecí perkelt s noky
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 kuřecí stehna (horní) s kůží, 100 g másla, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké maďarské papriky, 200 ml smetany, sůl, mletý pepř, 1 paprikový lusk (nejlépe mix červené, zelené a žluté papriky), 2 rajčata, olej, 100 g zakysané smetany
Noky: 500 g hladké mouky, 5 vajec, 1 lžička soli, 100 ml vody, 2 lžíce slunečnicového oleje
Jak připravit tento recept:
Kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, ochutíme solí a pepřem a opečeme je na pánvi na oleji prudce z obou stran. V hrnci rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku a krátce orestujeme. Přilijeme 500 ml vody nebo drůbežího vývaru, zamícháme, vložíme kousky masa a 10 minut podusíme. Přidáme smetanu, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem. Rajčata bez semen a vyjádřincované papriky nakrájené na větší kostky, prudce a krátce orestujeme. Maso přeléváme omáčkou (pozor, maďarské omáčky nejsou husté), ozdobíme restovanou zeleninou a jako přílohu podáváme noky.
Noky: z vajec, mouky, soli a vody vymícháme v misce hladké těstíčko. Skrz hrubé díry cedníku na noky zaváříme těsto do vroucí osolené vody s olejem, vaříme cca 5-7 minut, sítem vybereme a propláchneme studenou vodou.
Další recepty:
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Perkelt s noky, kuřecí stehna omyjeme.
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Černá omáčka s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Hovězí guláš z kližky dochutíme majoránkou.
Chilli con carne bez masa podáváme s rýží nebo pečivem.
Kuřecí perkelt po maďarsku dochutíme a krátce povaříme.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Polévka z hovězího masa
Dozvíte se zde, jak se připravuje kuřecí perkelt s noky a recept na přípravu.