Recepty > omáčky > kuřecí perkelt s rýží
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 kuřecí stehna, sůl, mletý pepř, 1 lžička sladké papriky, špetka pálivé papriky, 40 g oleje nebo sádla, 200 g mrkve, 200 g celeru, 200 g cibule, 1 červený a 1 zelený paprikový lusk, 150 g anglické slaniny, 1 lžíce kečupu, 1/4 litru suchého bílého vína, 1/8 litru drůbežího vývaru
Jak připravit tento recept:
Slaninu nakrájíme na kostičky 1x1 cm, očištěnou zeleninu nakrájíme rovněž na kostičky (mrkev, celer). Oloupanou cibuli nasekáme, vyčištěné paprikové lusky nakrájíme na malé kostky. Z kuřecích stehen stáhneme kůži, osolíme, opepříme a potřeme sladkou i pálivou paprikou. Na rozpáleném oleji ve velké pánvi zprudka opečeme stehna. Vyjmeme, necháme okapat a uložíme je na teplé místo. Na pánev po opečení přidáme zeleninu, špek, kečup, cibuli, červenou a zelenou papriku a dobře osmahneme. Ochladíme trochou vína, vložíme stehna a přiklopíme pokličkou. Dusíme za stálého podlévání vínem a vývarem doměkka. Hotový perkelt podáváme velmi horký. Jako přílohu podáváme rýži.
Další recepty:
Kuřecí perkelt po maďarsku dochutíme a krátce povaříme.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Kuřecí perkelt s těstovinami necháme dusit asi 20 minut.
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Černá omáčka s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Hovězí guláš z kližky dochutíme majoránkou.
Hlíva s těstovinami ochucená bylinkami.
Polévka z hovězího masa
Dozvíte se zde, jak se připravuje kuřecí perkelt s rýží a recept na přípravu.