Recepty > kuře > kuřecí plátek zapečený se slaninou a sýrem
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky, 300 g eidamu, 200 g nivy, 300 g anglické slaniny, sůl, mletý pepř, hořčice, alobal
Postup přípravy:
Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl co největší plát masa, který lehce naklepeme, osolíme, opepříme, mírně potřeme hořčicí a zprudka osmahneme na pánvi. Osmahnuté maso přendáme na plát alobalu, na maso dáme plátek slaniny, poklademe plátky nivy, opět překryjeme plátky anglické slaniny a zasypeme vydatně strouhaným eidamem. Alobal mírně ohneme, aby nevytekla šťáva, ale neuzavřeme zcela. Dáme zapéct do trouby na 30 až 40 minut.
Další jídla:
Krůtí medailonky s rýží ozdobíme zbylými lístky majoránky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Zeleninová pánev na řecký způsob kterou opepříme dle chuti.
Krůtí medailonky se žampiony podáváme s uvařenou rýží.
Recept na kari rizoto, maso naložíme.
Kuřecí plátky na kari se smetanou.
Kachní stehna se zelím pečeme při teplotě 200 °C 1,5 hodiny.
Kuřecí perkelt s noky ozdobíme restovanou zeleninou.
Přírodní kuřecí plátek s omáčkou podáváme s bramborami.
Pečená krůtí stehna s rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Recept kuřecí perkelt
Recept na přípravu jídla kuřecí plátek zapečený se slaninou a sýrem jednoduše přináší na talíř inspiraci.