Recepty > kuře > kuřecí plátky na žampionech
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 kuřecí plátky, 50 g žampionů, 1 ks kuřecího bujonu, mletý pepř, sůl, máslo, olej, solamyl
Postup přípravy:
Kuřecí plátky naklepeme, zlehka osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Poté je vyndáme na talířek. Očištěné žampiony nakrájíme a lehce podusíme na rozehřátém másle (v jiné pánvi). Poté žampiony vyjmeme a vložíme do výpeku po mase, přilijeme vodu a přidáme bujon. Tuto směs povaříme, až se bujon rozpustí a ochutnáme - pokud je omáčka příliš slaná, přidáme opět vodu. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Na závěr přidáme maso a chvíli povaříme. Podáváme s rýží.
Další jídla:
Medové kuře vložíme do trouby a pečeme.
Vepřové maso na žampionech krátce před koncem vaření zahustíme jíškou.
Rychlé kuřecí plátky přelijeme šťávou.
Grilované kuře na citronu a rozmarýnu grilujeme na dřevěném uhlí.
Vepřová játra na zázvoru důkladně uzavřeme a pečeme v troubě.
Kuřecí křídla na zázvoru pečeme přibližně 30 minut.
Vepřové plátky na žampionech podáváme s brambory.
Kuřecí nudličky na žampionech osmahneme, aby byla zelenina křupavá.
Grilovaná krkovice z roštu.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Hovězí plátky na houbách podáváme s rýží.
Kuřecí plátky na zázvoru
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky na žampionech.