Recepty > kuře > kuřecí plátky na zelenině moravanka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky kuřecíha masa, 1 moravanka, 100 g tvrdého sýra, sůl, hladká mouka, trocha oleje
Postup přípravy:
Plátky kuřecího masa jemně naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a prudce osmažíme na rozpáleném oleji. Osmažené kuřecí plátky vložíme do pekáčku, zalijeme moravankou i s nálevem a pečeme v předem vyhřáté troubě po dobu asi dvaceti minut. V případě potřeby dolijeme vodou. Podáváme s pečenými brambory a posypané sýrem. Vhodnou přílohou mohou být i bramborové hranolky.
Další jídla:
Kuřecí plátky v alobalu 7-10 minut pečeme.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s vařeným bramborem.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Játra s anglickou slaninou a žampiony 3 minuty pomalu restujeme.
Hovězí plátky na houbách čerstvě nasbíraných.
Medové kuře vložíme do trouby a pečeme.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Rychlé kuřecí plátky můžeme polít šťávou.
Řecké brambory kde zapékáme, až brambory změknou.
Zapečené brambory s kuřecími plátky
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky na zelenině moravanka.