Recepty > kuře > kuřecí plátky s bramboráčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1500 g kuřecích plátků, sůl, mletý pepř, 200 ml oleje, 1 kg mražené brokolice, 1 litr vývaru, 250 g másla, 40 malých bramborových placiček
Postup přípravy:
Kuřecí plátky očistíme a každý rozkrojíme na dva kousky, pomalu naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. Mraženou brokolici necháme povolit a poté přibližně 20 minut podusíme ve vývaru. V průběhu vaření si osmažíme malé bramboráčky. Na talíř servírujeme vždy dva malé bramboráčky, pak přidáme plátky kuřecích prsou, na opečená kuřecí prsa nasypeme podušenou brokolici, plátky studeného másla a další bramboráčky. Dobrou chuť.
Další jídla:
Hovězí plátky na houbách čerstvě nasbíraných.
Kuřecí plátky v alobalu 7-10 minut pečeme.
Hříbkové bramboráčky z čerstvých hub.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s vařeným bramborem.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Játra s anglickou slaninou a žampiony 3 minuty pomalu restujeme.
Medové kuře vložíme do trouby a pečeme.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Rychlé kuřecí plátky můžeme polít šťávou.
Řecké brambory kde zapékáme, až brambory změknou.
Kuřecí plátky na zelenině moravanka
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky s bramboráčky.