Recepty > kuře > kuřecí plátky s houbovou omáčkou
Potřebné suroviny:
1 lžíce olivového oleje
800 g kuřecích stehenních plátků
200 g žampionů
sůl
1 stroužek česneku
60 ml kuřecího vývaru
180 ml smetany ke šlehání
zelené fazolky
mrkev
Postup přípravy:
Na rozpálený olej přidáme maso, které z obou stran 3-4 minuty opékáme. Poté ho vyndáme z pánve, osolíme a udržujeme teplé. Naopak do pánve dáme plátky hub a zhruba 3 minuty je opékáme dohněda. Poté vmícháme česnek, smetanu a vývar a přivedeme k varu. Vaříme asi 4-5 minut nebo do zhoustnutí. Podle chuti dosolíme. Do pánve vrátíme maso a společně prohřejeme. Podáváme spolu s vařenými fazolkami a mrkvičkou.
Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Krůtí medailonky se žampiony podáváme s uvařenou rýží.
Přírodní kuřecí plátek s omáčkou podáváme s bramborami.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Krůtí medailonky s rýží ozdobíme zbylými lístky majoránky.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Zeleninová pánev na řecký způsob kterou opepříme dle chuti.
Hovězí plátky na houbách, omáčku podle chuti zahustíme.
Kuřecí plátky na kari se smetanou.
Kachní stehna se zelím pečeme při teplotě 200 °C 1,5 hodiny.
Kuřecí perkelt s noky ozdobíme restovanou zeleninou.
Pečená krůtí stehna s rýží.
Recept kuřecí perkelt
Recept na přípravu jídla kuřecí plátky s houbovou omáčkou jednoduše přináší na talíř inspiraci.