Recepty > kuře > kuřecí plátky s višňovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
400 g kuřecíha masa, višňový kompot, olej, vegeta, cukr, skořice, škrobová moučka
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, které okořeníme vegetou a z obou stran osmahneme dozlatova. Kompotované višně vypeckujeme a krátce povaříme v kompotové šťávě. Poté do višní přimícháme cukr, trochu mleté skořice a višňovou omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve troše studené vody a ještě provaříme. Hotovou višňovou omáčkou na talířích přelijeme plátky kuřete. Podáváme s vařenou rýží, brambory nebo těstovinami.
Další jídla:
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou pečeme ve formě.
Kuřecí řízky zapékané s brokolicí vložíme do předem vyhřáté trouby...
Kuře s nádivkou pokud se nám zdá nádivka suchá, přidáme mléko.
Česnečka s bramborem okořeníme mletým pepřem.
Kuřecí stehna na zelenině a bazalce.
Hovězí plátky na houbách podáváme s vařenými brambory.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Hrnec na vaření rýže zachová rýži výrazné aroma.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou ochutíme pepřem a solí.
Kuře pečené s rýží a bramborem
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky s višňovou omáčkou.