Recepty > kuře > kuřecí plátky se zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky kuřecího masa, 500 ml zeleninového vývaru, sůl, 150 g kukuřičné krupice, 250 g zeleného chřestu, 1 žlutá paprika, 4 rajčata, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 4 lžíce olivového oleje, mletý pepř, 2 lžíce másla, 30 g nastrouhaného parmezánu, lístky bazalky
Postup přípravy:
Zeleninový vývar osolíme, přivedeme k varu, vmícháme krupici a 5 minut vaříme na velmi nízkém plameni. Kaši natřeme ve vrstvě silné asi 1 cm na navlhčený plech a necháme vychladnout.
Chřest oloupeme, konce odstraním a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, papriku a rajčata na kousky. Na pánev nalijeme 2 lžíce oleje a všechnu zeleninu na něm smažíme asi 6 minut. Osolíme a opepříme. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a okořeníme, pak je opečeme na rozpáleném oleji asi 6 minut z každé strany.
Polentu potřeme rozehřátým máslem s parmezánem a vypichujeme placičky, které upečeme pod grilem. Kuřecí plátky se zeleninou a polentovými řezy dozdobíme lístky bazalky.
Další jídla:
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Hovězí plátky na houbách čerstvě nasbíraných.
Kuřecí plátky v alobalu 7-10 minut pečeme.
Česnečka se sýrem a šunkou zjemníme ji lžíčkou másla.
Kuřecí plátky s cuketou dusíme doměkka.
Játra s anglickou slaninou a žampiony 3 minuty pomalu restujeme.
Medové kuře vložíme do trouby a pečeme.
Rychlé kuřecí plátky můžeme polít šťávou.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Kuřecí plátky s cuketou a šunkou
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí plátky se zeleninou a polentou.