Recepty > kuře > kuřecí plátky se zeleninou na zázvoru
Potřebné suroviny:
2 kuřecí plátky
solamyl
1 vejce
glutasol
1/3 malého celeru
1 mrkev
1/3 pórku
1 dl vína
zázvor
drcený kmín
sójová omáčka
Postup přípravy:
Plátky naložíme do těstíčka ze solamylu, vejce a glutasolu. Necháme odležet a mezitím si připravíme na tenké plátky nakrájenou mrkev a celer, na kolečka nakrájený pórek. Maso prudce opečeme, přidáme zeleninu, krátce osmahneme, pak ochutíme několika lžícemi přírodního vína, drceným kmínem a zázvorem. Zakapeme sójovou omáčkou a krátce podusíme.
Další jídla:
Přírodní kuřecí plátek s omáčkou podáváme s bramborami.
Kuřecí plátky na kari se smetanou.
Pečená krůtí stehna s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Krůtí medailonky se žampiony podáváme s uvařenou rýží.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Krůtí medailonky s rýží ozdobíme zbylými lístky majoránky.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Zeleninová pánev na řecký způsob kterou opepříme dle chuti.
Hovězí plátky na houbách, omáčku podle chuti zahustíme.
Kachní stehna se zelím pečeme při teplotě 200 °C 1,5 hodiny.
Kuřecí perkelt s noky ozdobíme restovanou zeleninou.
Recept kuřecí perkelt
Recept na přípravu jídla kuřecí plátky se zeleninou na zázvoru přináší na talíř inspiraci.