Recepty > polévky > kuřecí polévka s citronem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kuře, 1,5 litru vody, 100 g rýže, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 100 g zelené cibulové nati, 50 g pažitky, 1 lžička cukru, 4 lžíce citronové šťávy, 50 g čerstvé nebo sušené máty peprné, 1 lžíce sójové omáčky, Glutasol, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Syrové očištěné kuře vykostíme, maso nakrájíme na menší kusy, vložíme do studené vody, osolíme, přidáme zbyté kosti, vypranou rýži, usekanou cibuli a utřený česnek. Vaříme pod pokličkou do měkka. Po uvaření z vývaru odstraníme kosti, přidáme cukr a citrónovou šťávu. Polévku posypeme nasekanými listy máty peprné. Mátu peprnou předem máčíme asi 30 minut. Dochutíme Glutasolem a sojovou omáčkou.
Další recepty:
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Koprová polévka s houbami kterou přisolíme a okyselíme octem.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Hrachová polévka ze sáčku do které přidáme na kousky pokrájenou uzeninu.
Kuřecí polévka
Ochutnejte recept kuřecí polévka s citronem.