Recepty > polévky > kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g kuřecích křídel, 1/2 porku, 2 mrkve, 200 g kuřecích jater, 1 vejce, 1 rohlík, 1/2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 6 lžic strouhanky, 1 stroužek česneku, mletý pepř, majoránka, petrželová nať, 200 ml mléka
Recept na přípravu:
Kuřecí křídla vaříme asi 45 minut, pak přidáme zeleninu a vaříme ještě dalších 20 minut a scedíme. Játra umeleme, přidáme zvlhčenou housku, nakrájenou cibuli, vejce, prolisovaný česnek, hladkou mouku, strouhanku a koření a vše promícháme. Z takto připravené hmoty tvoříme noky, které zaváříme asi 5 minut ve vařící vodě a potom je přendáme do polévky.
Další recepty:
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Gulášovka z hlívy kterou vaříme do měkka a nakonec zahustíme.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Drožďové knedlíčky do polévky z těsta.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Šunkové knedlíčky do polévky které zavaříme.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Krůtí medailonky s rýží ozdobíme lístky majoránky.
Kuřecí směs s rýží
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky má své chuťové kouzlo.