Recepty

Recepty > kuře > kuřecí polévka s vaječnou zavářkou

Kuřecí polévka s vaječnou zavářkou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kuřecí skelet, 1 malá mrkev, 1 malý kořen petržele, 4 kuličky pepře, 1 lžička soli, 2 l vody, zelené snítky celeru, petržele, libečku, 1 slepičí bujón nebo sůl
Zavářka: 1 vejce, 2 lžíce vody, 1/2 lžičky soli, 125 ml polohrubé mouky, 1 lžička sušené petrželky

Postup přípravy:

Kuřecí skelet vložíme do tlakového hrnce, zalijeme 1,5 litrem vody, osolíme, opepříme a přidáme očištěnou zeleninu. Hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut. Skelet vyjmeme z vývaru a obereme maso. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Vývar přelijeme do čistého hrnce a zavaříme zavářku.

Vidličkou rozšleháme vejce s vodou, solí a petrželkou. Zahustíme moukou a necháme těstíčko 10 minut odpočinout. Poté ho přendáme na síto s velkými oky, pomocí stěrky ho protlačíme do vařící polévky a povaříme 5 minut.

Do polévky dáme prohřát maso a zeleninu a dochutíme petrželkou a bujónem nebo solí.

Další jídla:
Kuřecí polévka s na kousky nakrájeným masem.
Naložené vepřové řízky s tatarskou omáčkou.
Kuřecí polévka se žampiony které pokrájíme na plátky.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Hlíva s těstovinami kterou podlijeme malým množstvím vody.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Polévka z kuřecích krků a noky.
Vepřová pečeně na víně s výpekem.
Medové kuře vložíme do trouby a pečeme.
Hlíva s těstovinami dosolíme a podáváme.
Kuřecí plátky se sýrovou omáčkou

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí polévka s vaječnou zavářkou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.