Recepty > polévky > kuřecí polévka se svítkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 plátek kuřecího masa, 1 kedlubna, 2 velké brambory, 1 polévková lžíce oleje, 1 lžička kmínu, polovina lžičky rozmarýny, polovina lžičky oregána, sůl a 1 litr vody
Na svítek: 6 lžic strouhaného sýru eidam, 1 vejce, 4 polévkové lžíce polohrubé mouky, sůl, mléko, 2 lžíce oleje
Recept na přípravu:
Na lžíci oleje osmahneme koření, přidáme nadrobno nakrájené maso a kedlubnu nakrájenou na kostičky, zalijeme vodou a vaříme. Přidáme asi půl cm silné bramborové plátky, podle chuti osolíme a dovaříme. Suroviny na svítek smícháme a mlékem zředíme na řidší těsto, osmažíme na oleji a poté nakrájíme na široké nudle 1x5 cm. Dáme je na povrch polévky na talíři.
Další recepty:
Kuřecí polévka se žampiony, zeleninou a masem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Hustá květáková polévka se smetanou.
Slovenská kapustnica s vaječným žloutkem v mléce.
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Fazolačka po uhersku s chlebem.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Rybí polévka z tresky z filé.
Kedlubnová smetanová omáčka dochucená octem.
Luštěninová polévka dochucená prolisovanými stroužky česneku.
Staročeská kachna pečená na zelí.
Rybí polévka z filé
Kuřecí polévka se svítkem přináší na české talíře svoji chuť.