Recepty

Recepty > polévky > kuřecí polévka se žampiony a zeleninou

Kuřecí polévka se žampiony a zeleninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/4 kuřete, 80 g žampionů, 50 g másla, 30 g hladké mouky, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 dl smetany ke šlehání, kari koření, citronová šťáva, 1,5 litru vody, pažitka, sůl

Recept na přípravu:

Očištěné kuře vložíme do vlažné vody a uvaříme pod pokličkou doměkka. Ke konci vaření přidáme kořenovou zeleninu. Měkké maso vykostíme a se zeleninou pokrájíme na nudličky. Vývar z kuřete zahustíme světlou jíškou ze 30 gramů másla, z mouky a koření kari, a vše povaříme 20 minut. Očištěné žampiony pokrájíme na plátky, osmažíme ve zbytku másla a přidáme do polívky současně se zeleninou a mase. Polévku přivedeme k varu, okyselíme citronovou šťávou, sejmeme z plotny a přidáme smetanu a drobně pokrájenou pažitku.

Další recepty:
Majonéza s kari do které přidáme smetanu a citronovou šťávu.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Srbská čorba se zeleninou.
Slepičí polévka s nudlemi a masem.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Kuřecí polévka se žampiony dochucená kari.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s noky

Recepty
Motto

Kuřecí polévka se žampiony a zeleninou má svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.