Recepty > polévky > kuřecí polévka ze čtvrtky kuřete se žampiony
Suroviny potřebné pro přípravu:
čtvrtka kuřete, 80 g žampiónů, 50 g másla, 30 g hladké mouky, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 dl smetany ke šlehání, koření kari, citrónová šťáva, 1,5 litru vody, pažitka, sůl
Recept na přípravu:
Očištěné kuře vložte do vlažné vody a uvařte pod pokličkou doměkka, ke konci varu přidejte zeleninu. Měkké maso vykostěte a se zeleninou pokrájejte na nudličky. Vývar z kuřete zahustěte světlou jíškou ze 30 g másla, z mouky a koření kari a vše povařte 20 minut. Očištěné žampióny pokrájejte na plátky, osmažte na zbytku másla a přidejte do polévky současně se zeleninou a masem. Polévku přiveďte k varu, okyselte citrónovou šťávou, sejměte z plotýnky a vmíchejte smetanu a drobně pokrájenou pažitku.
Další recepty:
Klasický ruský boršč se smetanou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Bílá polévka s vajíčkem a smetanou.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Srbská čorba srbského rolníka.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Žampionový krém vaříme 10-15 minut.
Kuřecí polévka se žampiony - očištěné kuře vložíme do vlažné vody.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Babiččina bramboračka do níž přidáme rozmačkaný česnek.
Drůbková polévka
Kuřecí polévka ze čtvrtky kuřete se žampiony má své kouzlo.