Recepty > kuře > kuřecí pomazánka s houbami
Potřebné suroviny:
200 g vařeného nebo pečeného masa
100 g čerstvých hub
1 cibule
rostlinný olej
sůl
mletý pepř
4 vejce
drcený kmín
najemno nasekaná zelená petrželka
Postup přípravy:
Vařené nebo pečené kuřecí maso umeleme na masovém mlýnku do mísy. Cibuli očistíme, drobně rozsekáme a zpěníme na rostlinném oleji. Přidáme omyté a nakrájené čerstvé houby a udusíme doměkka. Osolíme, okořeníme mletým černým pepřem podle chuti, přidáme trochu drceného kmínu a vlijeme rozšlehaná vejce. Mícháme tak dlouho, až se vejce srazí. Potom přimícháme odložené pomleté kuřecí maso. Zdobíme jemně sekanou zelenou petrželkou.
Další jídla:
Přírodní kuřecí plátek s omáčkou podáváme s bramborami.
Kuřecí plátky na kari se smetanou.
Zeleninová pánev na řecký způsob kterou opepříme dle chuti.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Kuřecí perkelt s noky ozdobíme restovanou zeleninou.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Krůtí medailonky se žampiony podáváme s uvařenou rýží.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Krůtí medailonky s rýží ozdobíme zbylými lístky majoránky.
Hovězí plátky na houbách, omáčku podle chuti zahustíme.
Kachní stehna se zelím pečeme při teplotě 200 °C 1,5 hodiny.
Rybí pomazánka recept
Recept na přípravu jídla kuřecí pomazánka s houbami přináší na talíř inspiraci.