Recepty

Recepty > kuře > kuřecí porce v jogurtu

Kuřecí porce v jogurtu

Potřebné suroviny:

1 kuře, 2 malé bílé jogurty, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce grilovacího koření, 5 stroužků česneku, 2 lžičky sekané petrželky, 1 lžička sekané bazalky

Postup přípravy:

Kuře naporcujeme, jogurty smícháme s olivovým olejem, kořením, bylinkami a drceným česnekem. Jednotlivé porce jogurtovou marinádou natřeme, už nesolíme a necháme 1 hodinku odležet. Naskládáme do pekáčku, podlijeme polovinou hrnečku vody a pečeme asi 50 minut. Pokud pečeme v horkovzdušné troubě, maso poskládáme pouze na rošt.

Další jídla:
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Kuře na kari ochutíme solí.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Kuřecí stehna v jogurtu upečeme.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Rýže s hráškem lze posypat strouhaným sýrem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Recept na kari kuře s jablky

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuřecí porce v jogurtu přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.