Recepty

Recepty > kuře > kuřecí překvápko

Kuřecí překvápko

Potřebné suroviny:

4 kuřecí řízky
2 červené papriky
2 cibule
8 větších brambor
3 žampiony
150 g tvrdého sýra
máslo nebo rama
grilovací koření
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy:

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a okořeníme. Brambory a žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka a papriku na proužky. Do zapékací misky vložíme alobal, který vymažeme máslem nebo ramou. Poklademe na něj pokrájené brambory, které osolíme a okmínujeme. Na ně položíme řízky, cibuli, papriku a žampiony. Přikryjeme alobalem a dáme na 30 minut zapéct do trouby. Poté z vrchu alobal odejmeme a posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli zapečeme.

Další jídla:
Kuřecí perkelt s noky ozdobíme restovanou zeleninou.
Krůtí medailonky se žampiony podáváme s uvařenou rýží.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Přírodní kuřecí plátek s omáčkou podáváme s bramborami.
Krůtí medailonky s rýží ozdobíme zbylými lístky majoránky.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Hovězí plátky na houbách, omáčku podle chuti zahustíme.
Kuřecí plátky na kari se smetanou.
Pomazánka z romadúru na pečivo.
Játrová pomazánka na horkých opečených topinkách.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Rybí pomazánka recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuřecí překvápko přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.