Recepty > kuře > kuřecí řízek se špenátovou náplní
Potřebné suroviny:
4 řízky z kuřecího masa, 1 obalovací směs trojobal, 225 g listového špenátu, 2 lžíce kysané smetany, sůl, pepř, muškátový oříšek, olivový olej
Postup přípravy:
Listový špenát rozmrazíme a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vmícháme zakysanou smetanu a prohřejeme. Do každého kuřecího řízku ze strany vyřízneme kapsu. Kapsu naplníme špenátem a otvor uzavřeme párátkem. Vzniklé balíčky namočíme ve vodě a obalíme v obalovací směsi trojobal. Maso není třeba solit, výrobek již obsahuje sůl. Smažíme na rozehřátém oleji při střední teplotě po obou stranách dozlatova.
Další jídla:
Kuřecí plátky na kari se smetanou.
Přírodní kuřecí plátek s omáčkou podáváme s bramborami.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Játrová pomazánka na horkých opečených topinkách.
Krůtí medailonky se žampiony podáváme s uvařenou rýží.
Hovězí plátky na houbách, omáčku podle chuti zahustíme.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Pomazánka z romadúru na pečivo.
Kuřecí perkelt s noky ozdobíme restovanou zeleninou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Plněný řízek podáváme s bramborovými hranolky.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Holandský řízek recept
Recept na přípravu jídla kuřecí řízek se špenátovou náplní přináší na talíř inspiraci.