Recepty > kuře > kuřecí řízky dvojité s žampionovou náplní v trojobalu
Potřebné suroviny:
8 řízků z vykostěného kuřete po 100 g, sůl, 4 plátky šunky, 20 g másla, 100 g žampionů, 2 lžíce strouhanky, 1 malé vejce
Na obalení hladká mouka, 2 vejce, strouhanka
tuk na smažení
Postup přípravy:
Řízky dobře naklepeme, osolíme a poklademe plátkem šunky. Do poloviny dáme připravenou žampionovou náplň. Aby nevytekla, dobře druhou polovinou plátku šunky přehneme. Na spodní řízek dáme vrchní a celkem čtyřikrát párátkem spojíme tak, aby náplň nevytékala. Pak teprve obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách. Párátka ihned po usmažení z řízků vyjmeme. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Náplň: na máslo dáme pečlivě očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony. Podusíme je doměkka, osolíme je, a aby lépe náplň držela pohromadě, doplníme ji strouhankou a vejcem. Promícháme.
Další jídla:
Smažené kuřecí placičky necháme okapat na ubrousku.
Smažené kuřecí maso ke kterému přidáme drcený česnek.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Pečené kuře se sýrem zalijeme smetanou a dopečeme.
Sýrový závin z listového těsta k čaji.
Irský hrnec podlitý vývarem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou pečeme do růžova.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Marinované kuře s bramborem.
Smažené marinované kuřecí řízky
Recept na přípravu jídla kuřecí řízky dvojité s žampionovou náplní v trojobalu přináší na talíř svoji chuť.