Recepty > kuře > kuřecí řízky Ondráš
Potřebné suroviny:
3 bramboryv
2 stroužky česneku
majoránka
sůl
mletý pepř
1 lžíce strouhanky
2 lžíce hladké mouky
2 vejce
olej
Postup přípravy:
Z jemně nastrouhané brambory, česneku, majoránky, soli pepře, strouhanky, hladké mouky a vajec si připravíme těstíčko jako na bramborák. Porce kuřecích stehýnek naklepeme, mírně osolíme, obalíme v hladké mouce a pak bramborovém těstíčku. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Ze zbytku bramborového těsta usmažíme na pánvi malé bramboráčky, které podáváme k řízkům.
Další jídla:
Kuřecí perkelt s noky ozdobíme restovanou zeleninou.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Kuřecí plátky na kari se smetanou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Plněný řízek podáváme s bramborovými hranolky.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Pomazánka z romadúru na pečivo.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Krůtí medailonky se žampiony podáváme s uvařenou rýží.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Přírodní kuřecí plátek s omáčkou podáváme s bramborami.
Játrová pomazánka na horkých opečených topinkách.
Hovězí plátky na houbách, omáčku podle chuti zahustíme.
Holandský řízek recept
Recept na přípravu jídla kuřecí řízky Ondráš přináší na talíř inspiraci.