Recepty

Recepty > kuře > kuřecí řízky Ondráš

Kuřecí řízky Ondráš

Potřebné suroviny:

3 bramboryv
2 stroužky česneku
majoránka
sůl
mletý pepř
1 lžíce strouhanky
2 lžíce hladké mouky
2 vejce
olej

Postup přípravy:

Z jemně nastrouhané brambory, česneku, majoránky, soli pepře, strouhanky, hladké mouky a vajec si připravíme těstíčko jako na bramborák. Porce kuřecích stehýnek naklepeme, mírně osolíme, obalíme v hladké mouce a pak bramborovém těstíčku. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Ze zbytku bramborového těsta usmažíme na pánvi malé bramboráčky, které podáváme k řízkům.

Další jídla:
Kuřecí perkelt s noky ozdobíme restovanou zeleninou.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Kuřecí plátky na kari se smetanou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Plněný řízek podáváme s bramborovými hranolky.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Pomazánka z romadúru na pečivo.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Krůtí medailonky se žampiony podáváme s uvařenou rýží.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Přírodní kuřecí plátek s omáčkou podáváme s bramborami.
Játrová pomazánka na horkých opečených topinkách.
Hovězí plátky na houbách, omáčku podle chuti zahustíme.
Holandský řízek recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuřecí řízky Ondráš přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.