Recepty > kuře > kuřecí řízky pod sýrovou peřinou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky, 4 brambory, 4 plátky 30% sýra, sůl, grilovací koření
Postup přípravy:
Brambory uvaříme v osolené vodě a rozmačkáme je. Kuřecí řízek rozklepeme, osolíme, posypeme grilovacím kořením a osmažíme ho na grilovací pánvi, nejlépe bez tuku. Když je maso osmažené z jedné strany otočíme ho, položíme vrstvu rozmačkaných brambor na každý plátek a přikryjeme plátkem sýra. Přikryjeme pokličkou do doby, než se sýr rozpustí.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Další jídla:
Pečené kuře na bílém víně podáváme s bramborem.
Vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou z nivy.
Hovězí řízky naruby obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Smetanová česneková polévka je jemná pochoutka.
Sojové mléko z bobů.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Hovězí guláš na červeném víně s feferonkou.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Vepřové řízky zapečené ve smetaně podáváme s různě upravenými brambory.
Marináda na kuřecí maso s kari.
Smetanová kuřecí polévka
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí řízky pod sýrovou peřinou.