Recepty > kuře > kuřecí řízky se sardelkou, rajčaty a libečkem v alobalu
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky, 4 sardelky nebo sardelová pasta, sůl, 4 středně velká rajčata, libeček, 50 g másla, alobal
Postup přípravy:
Vykostěné řízky z obou stran naklepeme a na povrchu potřeme rozetřenou sardelkou nebo sardelovou pastou. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na každý řízek ustřihneme čtverec alobalu. Alobal potřeme rozpuštěným máslem a na každý čtverec položíme řízek. Poklademe jej rajčaty, osolíme je a posypeme nadrobno nakrájeným libečkem. Nakonec pokapeme máslem. Řízky do alobalu dobře zabalíme a vložíme do vyhřáté trouby nebo do grilu zapéci. Pečeme asi 30 minut. Po upečení podáváme s rýží nebo bramborovou přílohou.
Další jídla:
Marinované kuřecí řízky na které položíme plátkový sýr.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuřecí řízky v jogurtu s bramborovou kaší.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Vepřové kotlety v alobalu
Recept na přípravu jídla kuřecí řízky se sardelkou, rajčaty a libečkem v alobalu přináší na talíř svoji chuť.