Recepty

Recepty > kuře > kuřecí řízky se žampiony a pórkem

Recept na kuřecí řízky se žampiony a pórkem

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

500 g kuřecích řízků, sůl, pikantní hořčice, olej, 1 malá plechovka sterilovaných žampionů, 1 pórek, 1 šlehačka, vegeta

Postup přípravy:

Kuřecí řízky, lehce naklepeme, osolíme, potřeme pikantní hořčicí a lehce osmahnem na rozpáleném oleji. Osmahnuté plátky posypeme vegetou a poklademe do pekáčku. Zalijeme sterilovanými žampiony včetně nálevu a dáme na 20 minut zapéci do trouby. Poté zasypeme nakrájeným pórkem a dáme zapékat dalších 20 minut. Nakonec přelijeme smetanou a necháme ještě asi 45 minut zatáhnout. Podáváme s opečenými brambory nebo s rýží.

Další jídla:
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Hovězí plátky na houbách čerstvě nasbíraných.
Marinované kuřecí řízky - na každý položíme plátkový sýr.
Naložené vepřové řízky s tatarskou omáčkou.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Játra s anglickou slaninou a žampiony 3 minuty pomalu restujeme.
Medové kuře vložíme do trouby a pečeme.
Plněné kuřecí řízky osmažíme.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Kuřecí plátky se zeleninou

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí řízky se žampiony a pórkem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.