Recepty > kuře > kuřecí řízky se žampiony v alobalu
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky, sůl, pepř, 100 g hlaviček žampionů, citron, 50 g másla, alobal
Postup přípravy:
Vykostěné kuřecí řízky naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, sloupneme z hlavičky slupku a nakrájíme je na tenké plátky. Na každý řízek ustřihneme čtverec alobalu. Alobal potřeme rozpuštěným máslem. Položíme na něj okořenění řízek a každý poklademe vždy čtvrtinou žampionů. Žampiony na povrchu osolíme, pokapeme ještě citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Alobal dobře uzavřeme a dáme do vyhřáté trouby nebo do grilu péci. Po upečení alobal sejmeme a podáváme s rýží nebo bramborovou přílohou.
Další jídla:
Kuřecí řízky v jogurtu s bramborovou kaší.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Marinované kuřecí řízky na které položíme plátkový sýr.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Vepřové kotlety v alobalu
Recept na přípravu jídla kuřecí řízky se žampiony v alobalu přináší na talíř svoji chuť.