Recepty > kuře > kuřecí řízky v česnekové marinádě
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky, 4 vejce, 2 lžíce solamylu, lžíce majonézy, 2 lžičky mleté papriky, lžička polévkového koření, 3 stroužky česneku, lžička soli
Postup přípravy:
Základem řízků je marináda, kterou připravíme smícháním solamylu, majonézy, mleté papriky, polévkového koření, utřeného česneku a soli s vajíčky. Marinádu důkladně rozmícháme a poté do ní naložíme lehce naklepané kuřecí řízky, které necháme v marinádě naložené na chladném místě, nejlépe v lednici, do druhého dne. Poté na pánvi rozpálíme olej a řízky osmažíme z obou stran.
Další jídla:
Hlíva s těstovinami které uvaříme dle návodu.
Čína z kuřecího masa s medem.
Kuře na kari koření.
Medová marináda s česnekem.
Vepřové koleno na červeném víně s kořenovou zeleninou.
Bedly na víně - oloupeme hlavičky...
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Kuřecí salát s ananasem a pórkem.
Falešný tatarák na který použijeme brambory.
Pečené kuře na bazalce během pečení poléváme vypečenou šťávou.
Biftek z kuřecího masa podáváme s hranolkami.
Falešný řízek z kuřecího masa
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí řízky v česnekové marinádě.