Recepty

Recepty > kuře > kuřecí řízky v jogurtovo-parmezánové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtovo-parmezánové marinádě

Potřebné suroviny:

4 kuřecí řízky
300 g bílého smetanového jogurtu
grilovaní koření
sůl
mletý pepř
1 lžíce strouhaného parmezánu
1 vejce
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy:

Řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme a naložíme do jogurtové marinády, kterou připravíme smícháním jogurtu s kořením, vejcem a parmazánem. Necháme uležet nejlépe do druhého dne. Potom maso vyjmeme z marinády, ale neotíráme jej a obalíme ve strouhance. Zvolna smažíme dozlatova.

Další jídla:
Krůtí medailonky se žampiony podáváme s uvařenou rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Kuřecí perkelt s noky ozdobíme restovanou zeleninou.
Kuřecí plátky na kari se smetanou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou posypeme nadrobno posekanou pažitkou.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Játrová pomazánka na horkých opečených topinkách.
Pomazánka z romadúru na pečivo.
Plněný řízek podáváme s bramborovými hranolky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Naložené kuřecí řízky podáváme s tatarskou omáčkou.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuřecí řízky v jogurtovo-parmezánové marinádě přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.