Recepty > kuře > kuřecí řízky v marinádě
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
900 g kuřecích řízků
marináda na kuřecí řízky: 400 ml bílého jogurtu, 1/2 hlavičky česneku, 2 vejce, grilovací koření
sůl, mletý pepř, strouhanka, olej
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme marinádu. Jogurt smícháme s utřeným česnekem a cca 2-3 lžíemi grilovacího koření, rozmícháme a přidáme vejce. Opět důkladně rozmícháme a necháme odležet, než si připravíme řízky. Kuřecí řízky omyjeme a očistíme, nakrájíme na potřebné kousky a jemně naklepeme. Smícháme sůl s pepeřem a kuřecí řízky po obou stranách posypeme touto směsí. Poté každý řízek namáčíme v marinádě a skládáme do vhodné nádoby k uležení. Zbylou marinádu přilijeme do nádoby také a naložené řízky necháme v lednici nejlépe 24 hodin uležet. Po uležení vyndáme kuřecí maso z lednice, obalujeme ve strouhance a ihned opékáme na rozpáleném oleji do zlatova. Podáváme s brambory připravenými na jakýkoliv způsob.
Další jídla:
Kuřecí kapsa se žampiony osmažená na rozehřátém oleji.
Marináda na kuřecí maso s česnekem a kari.
Cuketa na smetaně ochucená majoránkou.
Holandský řízek chutná s kompotem.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou.
Řecké kuře osmažíme na rozehřátém másle.
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou pečeme překryté alobalem.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Medová marináda
Recept, podle kterého je hračka připravit kuřecí řízky v marinádě.