Recepty > kuře > kuřecí řízky ze zbytků
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
200 g zbytků vařeného nebo pečeného kuřecího masa, 2 vejce, 250 ml mléka, 2 stroužky česneku, trocha prášku do pečiva, polohrubá mouka, lžíce petrželky, olej, vegeta, sůl
Postup přípravy:
Vaječné žloutky smícháme s mlékem, přidáme nadrobno nakrájené kuřecí maso, rozetřený česnek, jemně posekanou petrželku, lžičku vegety, špetku prášku do pečiva a sůl. Přidáme mouku, aby vzniklo středně husté těstíčko a vmícháme sníh z bílků. Na rozehřátý olej klademe kopečky, rozetřeme je na placičky a z obou stran osmažíme. Podáváme s bramborovou kaší, tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem.
Další jídla:
Kuřecí maso v nivové omáčce s nakrájenou petrželkou.
Boloňské špagety jsou světový recept.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Těstoviny se špenátem posypeme strouhaným sýrem.
Kuře s olivami prohřejeme a podáváme.
Vánoční kapří polévka s osmaženou houskou.
Kuře na medu který smícháme s chilli omáčkou.
Kuřecí řízky v tatarské omáčce podáváme s bramborovou kaší jako přílohou.
Pečená husa a přílohou dle vlastní chuti.
Špízy z trouby se zeleninovou přílohou.
Kuře s nádivkou má zlatavý povrch.
Telecí řízek
Recept, podle kterého je hračka připravit kuřecí řízky ze zbytků.