Recepty > kuře > kuřecí roláda s nádivkou
Potřebné suroviny:
1 větší masitější kuře, 45 g slaniny, 20 g másla, mletá červená paprika, voda na podlévání
Nádivka: 100 g šunky, 100 g žampiónů, 100 g sterilovaného hrášku, 35 g rostlinného tuku, 4 vejce, petrželka, sůl
Postup přípravy:
Na rozpuštěném tuku osmažíme na plátky nakrájené žampióny, na menší kousky nakrájenou šunku, přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí. Přidáme sterilovaný hrášek, nadrobno pokrájenou petrželku a vše dobře zamícháme. Podle potřeby přisolíme. Čerstvé, očištěné kuře nařízneme podél hřbetní kosti a ostrým nožem maso od kostí opatrně uvolníme a vykostíme. Vykostěný plát masa zlehka naklepeme, osolíme, posypeme paprikou, potřeme tukem, přidáme nádivku a pomalu stočíme. Svážeme po délce i šířce silnější nití. Na pekáči rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a roládu na ní opečeme ze všech stran. Přidáme máslo, podlijeme horkou vodou a za občasného obracení a polévání dusíme zakryté asi 30 minut. Pekáč odkryjeme, roládu občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou, až je maso měkké a upečené dozlatova.
Další jídla:
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Kuřecí stehna v jogurtu upečeme.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Kuře s nádivkou z rohlíků.
Rajská polévka s bazalkou do které přidáme nahrubo nasekaný česnek.
Pomalu pečené kuře s nádivkou
Recept na přípravu jídla kuřecí roláda s nádivkou přináší na talíř inspiraci.