Recepty > kuře > kuřecí roláda se slaninou a žampiony
Potřebné suroviny:
1 kuře, 100 g mozzarely, 100 g anglicke slaniny nakrájené na plátky, 200 g zampionu, sůl, mlety pepr, bazalka, polovina cervene kapie, máslo+hladká mouka do výpeku
Postup přípravy:
Kuře vykostime. Pozor, abychom nepoškodili kůži. Vykosteny kuřeci plat osolime, opeprime, posypeme bazalkou. Poklademe mozzarelou, slaninou a orestovanymi zampiony, nakonec pridame prouzky kapie. Roladu zabalime, ovazeme provazkem a zabalime do alobalu, dame do pekacku, podlijeme vodou a peceme v troube cca 50 minut na 200 °C, na 10 minut ji vybalime a pri 250 °C ji dopeceme dozlatova. Pak ji vyjmeme a vypek zaprasime moukou, rozslehame a provarime, pak ji precedime a zjemnime maslem a podle chuti ji osolíme. Roládu nakrájíme a podáváme.
Další jídla:
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
Španělská omeleta vlijeme na rozehřátý olej.
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Roláda z mletého bůčku s bramborovou kaší.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Kuřecí maso na kari s rýží jako přílohou.
Bramboračka s párkem kterou dochutíme několika kapkami octa.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kuře na paprice s mlékem procedíme přes jemný cedník.
Kuřecí roláda
Recept na přípravu jídla kuřecí roláda se slaninou a žampiony.