Recepty > kuře > kuřecí srdíčková polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
300 g kuřecích srdíček, 1 lžička soli, 4 kuličky černého pepře, kořenová zelenina, snítka libečku nebo celerové natě, mražená zeleninová směs, těstoviny nebo jiná zavářka, zelená nebo sušená petrželová nať
Postup přípravy:
Kuřecí srdíčka omyjeme (nic neodkrajujeme), vložíme do Papinova tlakového hrnce, přidáme sůl, kuličky pepře, očištěnou kořenovou zeleninu a zelené natě. Obsah tlakového hrnce zalijeme 2 litry studené vody, uzavřeme jej a vaříme 30-45 minut. Po uvaření vývar z kuřecích srdíček přelijeme do jiného hrnce a dochutíme jej solí nebo bujónem. Mírně vychladlá srdíčka očistíme od trubic. Ze správně uvařených srdíček jde trubicová část sloupnout prsty. Srdíčka nakrájíme na plátky a přidáme do vývaru, kořenovou zeleninu také nakrájíme. Na závěr přidáme do kuřecí srdíčkové polévky zelenou petrželku.
Další jídla:
Kuře pečené na lilku můžeme poslední půlhodinu péci odkryté.
Plněná hovězí roláda kterou prudce ze všech stran osmahneme.
Kuřecí nudličky na chilli koření.
Kuřecí srdíčka na smetaně nakonec krátce prohřejeme.
Kuře na zelí a anglické slanině podlijeme smetanou a necháme dopéct.
Plněné vepřové řízky v trojobalu osmažíme na oleji dozlatova.
Kuře a la bažant podáváme s vařenými brambory a zeleninou.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Plněné papriky s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Plněná kuřecí kapsa pomalu ji smažíme dozlatova.
Kuřecí maso na paprice a smetaně v Papinově tlakovém hrnci
Recept, podle kterého je hračka připravit kuřecí srdíčková polévka.