Recepty > kuře > kuřecí steaky na houbách a víně
Potřebné suroviny:
4 kuřecí steaky
1 lžíce hladké mouky smíchané se solí a pepřem
150 ml kuřecího vývaru
250 g žampionů
1 lžíce olivového oleje
několik snítek čerstvého tymiánu
150 ml červeného vína
Postup přípravy:
Kuřecí steaky omyjeme, osušíme, obalíme v hladké mouce, oklepeme větší přebytky a odložíme na talíř. Jednu lžičku mouky smícháme s dvěma lžícemi kuřecího vývaru a odložíme si stranou. Olivový olej rozpálíme ve velké pánvi, přidáme kuřecí steaky, žampiony a tymián a opékáme asi 5 minut. Kuře jednou obrátíme. Když je krásně zlatavé, vyndáme ho z pánve a naopak do ní vlijeme víno a zbytek vývaru a vaříme 5 minut, aby se tekutina zredukovala. Pak přidáme mouku smíchanou s trochou vývaru a necháme zhoustnout. Do pánve vrátíme maso a společně prohřejeme. Kuřecí steaky na houbách a víně podáváme s bramborovou kaší.
Další jídla:
Česnečka se sýrem a šunkou kterou posypeme nadrobno posekanou pažitkou.
Plněný řízek podáváme s bramborovými hranolky.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Kuřecí směs s cibulí ozdobíme při podávání.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Krůtí medailonky se žampiony podáváme s uvařenou rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí roláda s vajíčky podáváme ji s rýží.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Zelňačka s klobásou recept na přípravu jídla.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Omáčka ke steaku vařená, až zhoustne.
Špízy z trouby
Recept na přípravu jídla kuřecí steaky na houbách a víně přináší na talíř inspiraci.