Recepty

Recepty > kuře > kuřecí stehna na medu

Kuřecí stehna na medu

Potřebné suroviny:

4 porce: 4 kuřecí stehna, 4 lžíce medu, 1-2 cm3 čerstvého zázvoru, 2-3 limetky, sůl, trochu šafránu
Příloha: brokolice, jasmínová rýže, šafránová rýže, bramborové krokety...

Postup přípravy:

Očištěná kuřecí stehna marinujeme ve směsi připravené z medu, jemně strouhaného čerstvého zázvoru, vymačkané šťávy z limetek, soli a šafránu. Necháme marinovat nejlépe přes noc. Stehýnka následně pozvolna pečeme na másle, lehce podlité vodou. Pečeme přikrytá, aby med nezhořkl. Průběžně podléváme dle potřeby a šťávou poléváme stehýnka. Ke konci stehýnka pečeme nepřikrytá, aby kůže zezlátla a stala se křupavou.

Další jídla:
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Pečená kuřecí stehna marinovaná v marinádě.
Zeleninová polévka s cuketou kterou necháme projít varem.
Drůbeží čína s těstovinami a zeleninou.
Kuře na medu, česneku a zázvoru podáváme s rýží.
Kuře na paprice se smetanou rozkrájíme na čtyři kusy...
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Rizoto na kari dochutíme sojovou omáčkou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Kuře na Moravance

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuřecí stehna na medu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.