Recepty > kuře > kuřecí stehna na šalvěji
Potřebné suroviny:
6 kuřecích stehen
Marináda:
4 lžíce vinného octa
1/8 l suchého bílého vína
5 snítek čerstvé šalvěje
1/2 cibule
Omáčka:
0,2 dl kečupu
0,2 dl krémovité kysané smetany
1 lžička medu
2 lžičky vína
sůl
pepř
Postup přípravy:
Několik lístečků šalvěje zasuneme pod kůži na stehnech, zbylou šalvěj vaříme s přísadami na marinádu, necháme vychladnout a maso necháme alespoň hodinu marinovat v ledničce. Mezitím si připravíme ze všech přísad omáčku. Stehýnka vyjmeme z marinády, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a opečeme pod rozehřátým grilem dozlatova, asi 8 minut z každé strany. Omáčku podáváme zvlášť.
Další jídla:
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Sýrová roláda z plátkového sýra s pečivem.
Pečená krůtí stehna s vhodnou přílohou.
Kuřecí stehna na zelenině dopečeme nezakrytá.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Kuřecí směs s cibulí ozdobíme při podávání.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Omáčka ke steaku vařená, až zhoustne.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Krůtí medailonky se žampiony podáváme s uvařenou rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Zelňačka s klobásou recept na přípravu jídla.
Kuřecí stehna na zelí
Recept na přípravu jídla kuřecí stehna na šalvěji přináší na talíř inspiraci.