Recepty > kuře > kuřecí stehna s medem a francouzskou hořčicí
Potřebné suroviny:
4 kuřecí stehna
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce hrubozrnné francouzské hořčice
čtvrt šálku medu
šťáva z 1 pomeranče
1 kg brambor
sůl
pepř
Postup přípravy:
Troubu vyhřejeme na teplotu 240°C. Ve velké zapékací míse smícháme lžíci oleje, med, hořčici a 2-3 lžíce pomerančové šťávy. Vložíme do ní kuřecí stehna. Zbývající olej a nakrájené brambory dáme do pekáče, osolíme a opepříme. Pekáč s brambory vložíme do trouby na horní mřížku a mísu s kuřetem dáme na spodní mřížku. Necháme péct a po přibližně 20 minutách pekáče prohodíme. Pečeme dalších 20 minut, až jsou brambory zlaté a maso propečené. Podáváme se zeleninovým salátem.
Další jídla:
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Zelňačka s klobásou recept na přípravu jídla.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená krůtí stehna s vhodnou přílohou.
Žampionová omáčka s knedlíky nebo těstovinami.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Kachna na medu, jako přílohu podáváme vařené brambory.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Kuřecí směs s cibulí ozdobíme při podávání.
Kuřecí stehna na zelenině dopečeme nezakrytá.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Kotlety na zelenině pečeme.
Kuřecí stehna na zelí
Recept na přípravu jídla kuřecí stehna s medem a francouzskou hořčicí přináší na talíř inspiraci.