Recepty > kuře > kuřecí stehýnka s liškami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 kuřecí stehýnka, 100 g lišek, 1 cibule, citronový tymián, sůl, pepř, 100 ml smetany
Postup přípravy:
Očištěné, nadrobno pokrájené lišky krátce povaříme. Nakrájenou cibuli poklademe na dno zapékací misky. Očistěná omytá stehýnka osolíme, opepříme a položíme na cibuli. Přidáme povařené lišky, tymián a zalijeme vývarem z lišek. Pečeme přiklopené za občasného podlévání výpekem. Když jsou stehýnka téměř měkká, odklopíme pokličku a necháme zezlátnout. Poté je vyjmeme, zalijeme výpek smetanou a necháme provařit. Podáváme s vařenými těstovinami.
Další jídla:
Smažená kuřecí stehýnka osmahneme dozlatova
Vepřová játra na zázvoru upečeme v troubě
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře se zelím a brambory podáváme s klobásou a brambory.
Plněné vepřové řízky v trojobalu osmažíme dozlatova.
Vepřové medailonky s omáčkou Mornay do růžova zapečeme.
Pečená kachna s jablky a zelím na červeném víně.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Kuře na bílém víně s rajčaty podáváme s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Vepřové medailonky na medu a chilli papričce grilujeme na grilu.
Kuřecí medailonky v sýrovém těstíčku
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí stehýnka s liškami.