Recepty

Recepty > kuře > kuřecí sulc

Kuřecí sulc

Potřebné suroviny:

1 kuře, 4-5 vepřových nožiček, kořenová zelenina - cca 220g mrkve, 170g celeru a 90g petržele (vše váženo očištěné), 2 cibule, 3 kuličky pepře, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 80ml octa, sůl

Postup přípravy:

Vepřové nožičky očistíme (kůži mezi prsty vyřezávám), vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, necháme hodinku vypařit a znovu důkladně vydrbeme a omyjeme. Kuře naporcujeme na čtvrtiny.

Do tlakového hrnce vložíme očištěné vepřové nožičky, čtvrtiny kuřete, zalijeme 1 litrem vody, osolíme a 1 hodinu vaříme.

Cibuli oloupeme, zeleninu očistíme a překrojíme na větší kusy.

Po hodině varu vyndáme kuře, k nožičkám přidáme koření, celé cibule, zeleninu, uzavřeme a vaříme ještě dalších 30 minut.

Mezitím si obereme maso z kuřete, nakrájíme a odložíme stranou.

Poté vyndáme nožičky, cibuli a zeleninu a vývar přecedíme do jiného hrnce.

Obereme ještě teplé nožičky, nadrobno nasekáme a zeleninu rozmačkáme vidličkou (anebo můžeme vše umlít na masovém strojku).

Vložíme do vývaru, přidáme nakrájené kuřecí maso, nakrájenou cibuli, podle chuti osolíme a okyselíme octem. Promícháme a přendáme do mísy nebo formy. Necháme zchladnout a vložíme ztuhnout do lednice.

Další jídla:
Sekaná v listovém těstě zabalená a upečená.
Králík na paprice podávaný s knedlíkem.
Marinované kuřecí řízky podáváme s vhodnou přílohou.
Čočková polévka se zeleninou a rozmačkaným česnekem.
Kuřecí stehna na houbách můžeme podávat s rýží.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Pikantní kuře necháme dopéct, aby mělo zlatavou kůrku.
Zapečená sekaná kterou posypeme strouhaným sýrem.
Králík na olivách s chlebem nebo těstovinami.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Pikantní kuřecí nudličky necháme dojít cca 5 minut.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna pečená na smetaně podáváme nejlépe s rýží nebo hranolky a ovocným kompotem.
Sulc bez česneku

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuřecí sulc přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.