Recepty

Recepty > kuře > kuřecí tajin s olivami

Kuřecí tajin s olivami

Potřebné suroviny:

1 velké kuře
200 g černých oliv
6 citrónů
1 svazek čerstvého koriandru
1 paprika
1 cibule
4 lžíce arašídového oleje
sůl
mletý pepř

Postup přípravy:

Kuře naporcujeme. Koriandr opláchneme, necháme okapat, oddělíme z něj 3 stonky a zbytek nasekáme nadrobno. Citróny rozčtvrtíme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Maso opečeme na rozpáleném oleji. Odložíme ho stranou a v hrnci orestujeme cibuli. Vrátíme kuře do hrnce, osolíme, okořeníme a přidáme na kostky nakrájenou papriku, koriandr, citrón a olivy. Zalijeme trochou vody, přikryjeme a za občasného míchání vaříme na mírném ohni asi 60-90 minut. Jídlo podáváme s čerstvým koriandrem a vařenými bramborami.

Další jídla:
Kuřecí stehna na zelenině dopečeme nezakrytá.
Kotlety na zelenině pečeme.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Kachna na medu, jako přílohu podáváme vařené brambory.
Cuketa v sýrovém těstíčku podáváme s bramborem a dresinkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Pečená krůtí stehna s vhodnou přílohou.
Omáčka z uzené slaniny podávaná s vařenými brambory.
Kuřecí směs s cibulí ozdobíme při podávání.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí stehna na zelí

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuřecí tajin s olivami přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.