Potřebné suroviny:
1 vykostěné kuře
300 g cibule
2 lžíce oleje
50 g másla
300 g žampiónů
30 g mleté sladké papriky
2 dl rajského protlaku
sůl
mletý pepř
kmín
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa a opečeme. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zalijeme protlakem a dusíme doměkka. Mezitím na másle podusíme na plátky nakrájené žampióny s kmínem a přidáme k masu.
Další jídla:
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Kuřecí směs s cibulí ozdobíme při podávání.
Cuketa v sýrovém těstíčku podáváme s bramborem a dresinkem.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuře s olivami nakrájenými na plátky.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí stehna na zelenině dopečeme nezakrytá.
Játrová omáčka s rýží kterou dusíme doměkka.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Kachna na medu, jako přílohu podáváme vařené brambory.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená krůtí stehna s vhodnou přílohou.
Omáčka z uzené slaniny podávaná s vařenými brambory.
Krůtí tokáň
Recept na přípravu jídla kuřecí tokáň přináší na talíř inspiraci.