Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
na 3,5 l vývaru: 230 g kuřecích krků, hřbetů a křídel, 3 stonky řapíkatého celeru nakrájené na 5cm špalíčky, 2 mrkve nakrájené na 5 cm špalíčky, 2 cibule na 1/8 nakrájené i s poslední slupkou, 8 snítek petrželky, 4 snítky tymiánu, 12 kuliček pepře, 2 bobkové listy
Postup přípravy:
Vše vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 5 cm nad ingredience. Přivedeme do varu, snížíme teplotu a polopřikryté poklicí pomalu táhneme asi 3 hodiny. Během té doby sbíráme pěnu šum, která se vytvoří na povrchu. Druhou nádobu vložíme do větší nádoby s ledovou vodou a přelijeme do ní přes jemné síto vývar. Kuřecí vývar občas zamícháme a necháme zchladit na pokojovou teplotu. Kdo chce, může sejmout tuk. Kuřecí vývar necháme ustát a potom jej uchováme v chladničce, kde vam vydrží až 3 dny. V mrazáku vydrží kuřecí vývar až 3 měsíce.
Další jídla:
Kuřecí vývar s drobením z vajec.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme podle návodu na balení.
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem.
Kuřecí řízky v jogurtu obalíme ve strouhance a na oleji usmažíme.
Těstovinový salát s tuňákem a zakysanou smetanou na talíři posypeme strouhaným sýrem.
Kuře s nádivkou pečeme, až má nádivka zlatavý povrch.
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem nakrájeným na kostičky.
Kuřecí těstovinový salát vložíme do lednice a necháme vychladit.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Drůbeží játrová paštika přelitá lžící roztopeného másla.
Zapečené těstoviny s uzeným masem pečeme, až se na povrchu utvoří chrupavá kůrka.
Kuřecí vývar s nudlemi
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm kuřecí vývar.