Recepty > polévky > kuřecí vývar s chřestem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
polovina kuřete, sůl, 100 g kořenové zeleniny, 100 g sterilizovaného chřestu, celý kuličkový pepř, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Kuře vaříme v osolené vodě do poloměkka za průběžného odobírání pěny. K poloměkkému masu přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, kuličky pepře a vše uvaříme doměkka. Vývar přecedíme. Do jednotlivých šálků vložíme sterilovaný chřest, nakrájené kuřecí maso a vývar jemně posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Další recepty:
Houbová polévka se smetanou by se měla vařit nejméně dvacet minut.
Krémová bramboračka, brambor nastrouháme nahrubo.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře a ozdobíme.
Hrstková polévka zahuštěná jíškou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Kuřecí vývar s drobením a obraným masem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor i hub.
Italská zeleninová polévka minestrone je tradiční recept.
Studená rajská polévka ochucená lístky bazalky.
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Hovězí vývar se zeleninou
Ochutnejte recept kuřecí vývar s chřestem.