Recepty > polévky > kuřecí vývar s kořenovou zeleninou a noky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
polovina kuřete, 100 g kořenové zeleniny, 1 vejce, 1 menší cibule, 1 rohlík, sůl, bílý pepř, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Kuře vykostíme a zbavíme kůže. Do studené osolené vody vložíme kosti, kůži a zeleninu a zvolna vaříme. Vykostěné maso jemně umeleme, přidáme k němu namočený rohlík, vejce, sůl, pepř a důkladně promícháme. Vývar přecedíme do jiné nádoby, přivedeme k varu, lžičkou do něho vkládáme malé noky z připravené směsi a zvolna je vaříme. Při podávání porce vývaru bohatě posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Další recepty:
Hrstková polévka zahuštěná jíškou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Kuřecí vývar s drobením a obraným masem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor i hub.
Italská zeleninová polévka minestrone je tradiční recept.
Krémová bramboračka, brambor nastrouháme nahrubo.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře a ozdobíme.
Studená rajská polévka ochucená lístky bazalky.
Houbová polévka se smetanou by se měla vařit nejméně dvacet minut.
Jihočeská bramboračka ochucená octem.
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Hovězí vývar se zeleninou
Ochutnejte recept kuřecí vývar s kořenovou zeleninou a noky.